Skip to content

Unes Ordenances 2010 comprensives

28 Octubre 2009

teclat_crisi copiaLes ordenances que es van aprovar de manera provisional la setmana passada en el sí d’un ple extraordinari són el reflex de la voluntat de l’equip de govern de fer polítiques adreçades a les persones. I en un moment com aquest en que molts dels ciutadans de la nostra ciutat estan passant per situacions complicades, és el que s’ha de fer: posar-se al costat de les famílies rubinenques, per ajudar-les, dins de la mesura del possible, a que la situació no se’ls agreugi.

La congelació dels impostos municipals és el pal de paller de les polítiques de fiscalitat que aquest ajuntament seguirà en el proper any. Aquesta congelació, però, no seria del tot positiva si no comptés, a més, amb una bona oferta de bonificacions fiscals.

Les ordenances fiscals que afecten a més gent, la de l’IBI, l’impost sobre vehicles, sobre les escombraries, etc. queden igual que l’any passat (no carreguem fiscalment a les famílies), tal i com es van consensuar amb els grups de l’oposició. A més, es mantenen les ajudes i bonificacions, que són la segona part d’aquesta proposta. I, probablement, és la més important per nosaltres.

Les bonificacions pactades per l’exercici 2009 amb els grups de l’oposició han permès, segons els informes dels serveis de l’ajuntament que, amb data de setembre d’enguany, les famílies que s’han beneficiat d’aquestes ajudes han estat molt més nombroses que altres anys. Un exemple el podem trobar amb les 740 persones que s’han beneficiat de les ajudes per la reducció de la quota l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. És només un exemple, però indica quina és la política que s’està seguint per tal d’ajudar a totes aquelles persones i famílies que ho necessiten.

Així, doncs, és una proposta de contenció, per una banda, i d’ajuda per l’altra. Contenció en l’impost general, i ajuda en els casos particulars. Però aquestes ordenances que faran que l’ajuntament recapti menys ingressos, no farà que la qualitat dels serveis, sobretot aquells adreçats a les persones, se’n ressenti.

Ara bé, estic segur que és possible millorar el text aprovat, amb les propostes que des dels grups de l’oposició puguin tenir. Així, doncs, hem demanat que es faci un diàleg seriós amb tots els grups que ho vulguin, per tal d’acabar d’ajustar la proposta final.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: