Skip to content

Per la transparència

10 Novembre 2009

Les últimes operacions policials al nostre país, han situat a l’agenda política la qüestió de la corrupció. Un fet que s’acostumava a donar fora de Catalunya, ara esquitxa al nostre territori.

Més enllà d’actuacions personals de diferentes persones (cosa que cal investigar i actuar amb fermesa si es demostra el delicte), cal posar de manifest la necessitat d’unificar criteris de transparència al llarg i ample de la societat en la que vivim. I és clar, hem de començar pels partits polítics: Esquerra, ha apostat sempre per la tansparència en el finaçament d’aquests. N’és un exemple, la proposta d’Esquerra d’actualitzar l’Acord de transparència i autolimitació de despeses electorals i de finançament electoral dels partits polítics de 2001 i impulsar la creació d’una sindicatura electoral per controlar les despeses ordinàries dels partits i sobretot les campanyes electorals.

El 2007, també a instàncies d’Esquerra, es va modificar l’article 5 que fa referència a les donacions anònimes de la Llei Orgànica sobre finançament dels partits i va aconseguir que es prohibissin les donacions anònimes.

Cal deixar clar, a més, que aquestes reformes i propostes per controlar més la despesa dels partits, no és només un fi en sí mateix sinó que busquem un major control global i una major transparència vers la societat. Si les entitats, per exemple, reben un estricte control sobre subvencions, és evident que els partits també l’han de rebre. Certs models de finançament acaben pervertint i condicionant les decisions polítiques: els partits hem de tenir les mans lliures i ser els primers en demostrar i impulsar als ciutadans la legalitat amb la que treballem.

Des d’Esquerra, no volem donar lliçons d’honestedat a ningú, aquells que amenacen d’estirar la manta que l’estirin, aquells que diuen que tenen informació i callen que ho denunciïn, perquè sinó fan un flac favor a la democràcia.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: