Skip to content

Ja n’hi ha prou!

10 Desembre 2009


L’altre dia, anant en metro em vaig trobar un noi que feia i desfeia el cub de rubik a una velocitat increïble. En un minut feia coincidir tots els colors, el desmuntava altra vegada i repetia el procediment un i altre cop.

La frase “ja n’hi ha prou” ha ser la que més deuen pensar els catalans sobre la relació Catalunya – Espanya al llarg de l’any. Doncs aquesta frase que no parem de repetir i pensar molt de nosaltres comença a veure el final del túnel.

La conjuntura política que travessem ens és molt favorable ja que cada cop que l’estat espanyol tensa més la corda aquesta més es va trencant: un estatut que ja va ser retallat que encara el volen retallar més. Unes polítiques econòmiques i estructurals desfavorables vers el nostre país i la nostra gent. I és que l’estat veí comprovarà que el “ja n’hi ha prou” acabarà d’agafar l’embranzida suficient perquè ningú ens pari el camí cap a una plena autonomia.

A més, Catalunya (com sempre) gaudeix d’una societat civil molt forta capaç d’organitzar en un temps rècord 160 consultes pel 13 de desembre i moltes més que vindran. Gaudim d’una unió social que l’hem d’aprofitar per acabar de trencar la corda.

Des d’Esquerra, tant a nivell nacional com a Rubí, treballem perquè la nostra societat avanci i s’encamini cap a la plena llibertat: des del govern de la Generalitat ajudant a construir infraestructures socials, culturals, econòmiques, nacionals. I des del govern local treballant amb les entitats i la societat civil per reforçar la plena identitat rubinenca i catalana.

No podem permetre que l’estat faci i desfaci amb Catalunya com qui fa i desfà un cub de rubik a una velocitat vertiginosa. Ara és el moment! Hem d’aprofitar-lo per acabar de sortir del túnel i poder començar a construir el nostre país.

Article publicat a “La Ciutat” de desembre de 2009

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: