Skip to content

El sentiment independentista avança

14 Desembre 2009

El sentiment independentista avança

Esquerra celebra els resultats de les consultes sobre la independència celebrades avui a 166 localitats de Catalunya, perquè segons les dades obtingudes a través del moviment de càrrecs electes Decidim.cat la participació ha superat al conjunt de Catalunya el 27%. ‘Si tenim en compte que més del 94% de votants s’han pronunciat a favor del sí a la independència’, ha apuntat el secretari de Política Municipal, Marc Sanglas, ‘podem dir que les diferents consultes d’avui han estat un èxit perquè es supera el 21,6% dels catalans que es declaren independentistes a la darrera enquesta del CEO’. Per aquest motiu, Sanglas ha afirmat que ‘el sentiment independentista avança’. Sanglas ha remarcat que l’independentisma avança ‘amb pas tranquil, fent un exercici de democràcia i demostrant que a les urnes s’ha de poder preguntar sobre qualsevol qüestió’.

A més, el dirigent independentista ha destacat que aquesta onada de consultes és també ‘un moviment integrador’, atès que es permetia el vot a totes les persones majors de 16 anys amb residència en aquells municipis independentment de la seva nacionalitat. Sanglas també ha explicat que ‘des del partit estem especialment satisfets perquè en els municipis on Esquerra hi té l’alcaldia el percentatge de participació, en la majoria de casos, ha estat superior a la mitjana nacional’ i això demostra que ‘la nostra presència als ajuntaments serveix no només per millorar les condicions de vida dels ciutadans, sinó també per aconseguir majors cotes de consciència nacional’.

Finalment, el secretari de Política Municipal ha encoratjat els municipis que han de celebrar consultes el proper 28 de febrer i 25 d’abril a ‘treballar colze a colze entre la societat civil organitzada i els electes locals per tal que les següents consultes siguin més exitoses encara’.”

http://www.esquerra.cat/actualitat/el-sentiment-independentista-avanca

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: