Skip to content

Esquerra promou una macroconsulta per preguntar a 140.000 persones les condicions per a futurs acords

11 gener 2010

Escoltant Joan Puigcercós

Esquerra ha engegat avui la precampanya ‘Puigcercós 2010, Catalunya  decideix’ que consultarà de forma directa 140.000 persones, a través d’una  macroconsulta, quines han de ser les condicions indispensables a l’hora de  negociar futurs acords de govern o governabilitat. En l’acte inicial, que ha  tingut lloc avui a la sala Luz de Gas de Barcelona, s’ha lliurat als 700  quadres territorials del partit que actuaran com a compromissaris del  presidenciable d’Esquerra, Joan Puigcercós, la documentació de la  campanya, on estan recollides les propostes que es sotmeten a consulta.

Aquests 700 quadres territorials seran els encarregats d’interactuar amb militants, simpatitzants i votants. Així, cadascun d’ells contactarà amb deu militants fent arribar d’aquesta manera les preguntes a 7.000 persones que, alhora, cadascuna d’elles contactarà amb 20 persones més, estenent així la consulta a un total de 140.000, que podran opinar sobre 21 propostes dividides en cinc blocs i tres àmbits.

El primer àmbit fa referència al dret a decidir i inclou una sola pregunta: “Estàs d’acord que la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d’Esquerra a la propera legislatura?”

El segon àmbit tracta les mesures que haurà d’aplicar el Govern de la Generalitat i demana als participants que prioritzin sobre un total de 16 propostes agrupades en quatre blocs, quins han de ser els compromisos d’Esquerra per a la propera legislatura:

Bloc 1. Un país modern i competitiu: respostes a la crisi. Amb mesures com la creació d’un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies.

Bloc 2. El debat de les esquerres: polítiques socials. Aquest bloc inclou propostes com garantir l’acollida de la immigració basada en el coneixement del país, la llengua, la cultura i l’accés digne al treball.

Bloc 3. Un país connectat en xarxa: territori i infraestructures. Amb mesures com la revolució verda: reducció del consum energètic, augment de la producció d’energies renovables fins que siguin un 25% del total de la producció energètica l’any 2015 i democratització de la producció d’energia.

Bloc 4. Identitat i republicanisme. Amb preguntes com la reforma de l’estructura del govern per reduir els alts càrrecs i reforma a fons de la funció pública per avaluar el treball dels funcionaris.

El tercer àmbit fa referència a les reivindicacions davant el govern de l’Estat i inclou mesures com reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; la coherència de vot a Madrid, exigir als partits catalans que defensin al Congrés el mateix que voten al Parlament; i el control català dels aeroports catalans, traspàs de la xarxa de trens regionals, connexió Barcelona-Alacant en tren d’alta velocitat i aprovació al Congrés del Fons de Rescat de Peatges per finançar-ne la progressiva desaparició.

Cadascuna de les 21 propostes ha estat presentada per una destacada personalitat del nostre país. Un cop finalitzat el procés participatiu, les propostes més votades, que es faran públiques en el transcurs del segon trimestre del 2010, seran recollides com a compromís públic pel candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: