Skip to content

Dijous…..ple

26 gener 2010

Exemplar del diari Egunkaria, abans que fos tancat per l'Audiència Nacional

I dijous torna a haver-hi ple municipal… I ERC presentem una moció de suport al diari Egunkaria. Una mica més avall, podeu llegir-ne el text.

A banda d’aquesta moció, també en presentem una, conjuntament amb ICV-EUA, i a instàncies de l’entitat Rubí Solidari, de suport al poble saharauí i al seu dret a decidir. Tot els pobles han/hem de tenir el dret a decidir. És un dret innegable. Tant una com l’altra portaran debat al ple. Ara, potser serà el ple més curt del que portem de legislatura……

 

 

Moció del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya de Rubí en suport al diari Egunkaria i als seus extreballadors i directius.

 Exposició de motius:

 Atès que el 20 de febrer de 2003 i per ordre del jutge de l’Audiència Nacional Juan del Olmo, es va tancar el diari Egunkaria amb el pretext que formava part de l’entramat social de la banda terrorista ETA.

 Atès que posteriorment, a finals de l’any 2004 es van detenir diferents treballadors i directius del diari basc clausurat sota l’acusació de pertànyer a banda armada.

 Atès que el tancament d’un diari és un greu atac a la llibertat d’expressió i al dret a la informació.

 Atès que després d’aquestes detencions, alguns dels detinguts varen denunciar tortures per part de la Guàrdia Civil i que això suposaria un greu atemptat als drets humans.

 Atès que tant la Defensa com la Fiscalia de l’Estat han demanat que s’arxivi el cas per manca de proves després de set anys d’investigacions policials i que només es mantenen personades com acusació l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i l’Associació Dignitat i Justícia.

 Atès que és absolutament incoherent a nivell jurídic que no es produeixi un arxivament del cas ja que el màxim òrgan d’exercir l’acusació en interès propi (la fiscalia) n’ha recomanat la retirada dels càrrecs als imputats per falta de proves.

 Atès que malgrat aquesta recomanació de la Fiscalia i la falta de proves el 15 de desembre va iniciar-se el judici contra els detinguts.

 

És per això que el Grup Municipal d’Esquerra proposa al ple l’adopció dels següents ACORDS:

 

1.      Expressar el suport i la solidaritat amb el diari Egunkaria, als seus treballadors i directius.

2.Expressar el suport i solidaritat amb els detinguts i inculpats.

3. Sumar-se a la petició que l’Audiència Nacional que arxivi la causa tal com demana la defensa i la fiscalia i que retiri els càrrecs als detinguts.

4. Proclamar que la llibertat d’expressió i el dreta la informació és un dret bàsic, fonamental i imprescindible.

5. Instar a una investigació en relació a les presumptes tortures que van patir els detinguts.

6. Comunicar aquests acords als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, al Sr. Martxelo Otamendi (director del diari Egunkaria) i al Sr. Javier Gómez Bermúdez (president del Tribunal de l’Audiència Nacional que jutja el cas).”

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: