Skip to content

Posem-hi el segell d’Esquerra

10 febrer 2010

Dilluns vam fer la trobada anual amb la premsa per tal de fer una valoració de les accions fetes durant el 2009 i els objectius de futur.

A continuació reprodueixo la nota que vam entrgar als mitjans, amb tota la informació que vam explicar. És una mica llarg, ho sé, però potser us pot ser d’interès.

“Posem-hi el segell d’Esquerra

Per tal de valorar la feina feta aquest any, cal que ens fixem amb els pràcticament 3 anys de la legislatura 2007 – 2011. És el moment de remirar la feina que Esquerra ha fet i està fent des del govern de la ciutat, tant a les seves pròpies àrees com en la gestió global dels projectes de ciutat.

Però també és el moment de fer valoració d’aquells projectes que no acaben de realitzar-se; cal preguntar-se si estem aconseguint tot allò que ens vam proposar quan vam acceptar entrar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Rubí. Cal preocupar-se per aquelles actuacions que no s’estan duent a terme i en canvi, per nosaltres són prioritàries.

Aquestes qüestions són cabdals, i les hem de poder respondre per saber on som i, sobretot, on anem. Des d’Esquerra hem pogut fer la majoria de les accions que s’havien plantejat a l’inici de la legislatura des de les àrees que gestionem directament. Cal recordar que Esquerra gestiona les àrees de Comerç, Identitat i Projecció Exterior, el comissionat de Política lingüística i el comissionat per a la Societat de la Informació.

  • Posem el segell al govern de la ciutat

A part de les àrees gestionades directament, des d’Esquerra Republicana de Catalunya varem decidir entrar a govern perquè tenim un projecte per la nostra ciutat: volem posar un segell a les polítiques que se centrin en el model de ciutat. Volem posar un segell a les polítiques d’esquerres, aquelles centrades en les persones. Pel que fa al projecte de ciutat, és ben sabut que Esquerra va apostar per la realització de 3 grans projectes. Aquests 3 projectes els hem estat defensant durant aquests anys com a una aposta clara i decidida per començar a canviar el Rubí del futur des d’avui mateix.

  • La reforma de la Plaça del Dr. Guardiet:

La nova plaça reformada servirà per marcar un punt d’inflexió definitiu al centre de la nostra ciutat. Es convertirà en el punt de trobada indiscutible de la ciutadania i en l’espai on es faran esdeveniments ciutadans durant tot l’any. Reformem el centre i el dinamitzem com a clau per desenvolupar també l’entorn del centre.

  • L’illa de vianants.

El projecte que ha de condicionar positivament el teixit comercial de la nostra ciutat. Un centre per a vianants és un centre viu. I un centre viu és un centre on el comerç fa de locomotora econòmica. Aquesta és la gran premissa que ens fa seguir apostant per la vianització del centre de Rubí, i per la millora de les condicions que avui per avui hi ha establertes en aquesta zona.

  • Centre de la Dansa tradicional catalana a l’Espona.

Un gran centre de referència nacional pel món de la dansa catalana d’arrel tradicional. El nucli central d’una gran xarxa establerta arreu de país. Per primer cop, Rubí acollirà un centre d’abast nacional: serem una referència!

A més, hem apostat per altres millores urbanístiques, que sempre han tingut el mateix objectiu: començar a decidir avui quin serà el Rubí de demà: la reforma del Celler o la futura rehabilitació del Casino Aquests dos són alguns exemples de la voluntat d’Esquerra d’estar present i incidir e les decisions estratègiques per la ciutat.

Igualment, hem apostat i treballat decididament per donar a conèixer la nostra ciutat als propis rubinencs i rubinenques, amb un objectiu principal: millorar l’autoestima dels nostres ciutadans.

Històricament Rubí ha estat durant molts anys a la cua de les ciutats que ens envolten, amb mancances en temes d’equipaments i serveis. Aquesta realitat ha minat la imatge que tenim els propis rubinencs de la nostra ciutat i el nostre potencial. Cal explicar el que es fa, el que volem fer i seguir explicant què és Rubí. Sobretot, cal dir que la ciutat la fem tots i totes, i que només amb l’esforç i la voluntat de millora i l’estimació cap a la ciutat, podrem anar construint la identitat del Rubí de demà. Ara bé, també és cert que hi ha mancances importants que no ens deixen estar satisfets al 100%:

  • Projectes a mig fer o sense consolidar:

L’aposta que han representat aquests projectes i d’altres, cal que es facin una realitat el més aviat possible. Hem repetit masses vegades aquests darrers anys l’endarreriment de projectes clau. Aquest fet preocupa al ciutadà i també ens preocupa a nosaltres. Per aquest motiu hem reclamat i seguirem reclamant als nostres socis, més celeritat en l’execució dels projectes i més cura a l’hora de planificar tots els detalls que envolten aquests projectes. L’illa de vianants n’és l’exemple més clar. Cal voluntat política per dur-la a terme, però valentia per acabar-la i consolidar-la. I podem dir que alguns d’aquests elements no s’estan donant en totes les àrees de l’ajuntament.

  • Visió a curt o mig termini, quan hauria de ser a llarg termini.

Les ciutats cal treballar-les en el seu dia a dia però cal pensar-les per demà. En ocasions, manca l’aposta clara per pensar Rubí a mitjà i llarg termini. Cal imaginació, determinació i capacitat de decisió. La demora en l’aprovació del POUM, fruit de diferents entrebancs, està sent la gran decepció d’aquesta legislatura. Per una vegada s’havia trobat un consens prou ampli per planificar el Rubí del futur des del Rubí d’avui. Esperem que puguem superar tots els entrebancs i que el POUM pugui ser aprovat molt aviat. Sinó, tota aquesta planificació quedarà altra vegada en un calaix.

Comencem a decidir avui quin serà el Rubí de demà

Des d’Esquerra, tenim les coses molt clares. Tenim clar qui és el model de ciutat que volem i què hem de fer per arribar-hi. A més, com hem comentat anteriorment, cal que aquest projecte de ciutat sigui a llarg termini, per poder planificar i dibuixar el futur amb garanties.

Volem un Rubí obert, acollidor i dinàmic. Aquest dinamisme l’aconseguirem reorganitzant el centre i tenint cura dels barris que l’envolten. Si hem creat una illa de vianants, no és fruït de la casualitat, sinó conseqüència d’un estil de model de ciutat. Si proposem remodelar la plaça del Doctor Guardiet, no és per casualitat, sinó perquè respon a un estil de model de ciutat. Si impulsem la construcció d’un centre de dansa d’abast nacional no és fruït de la casualitat, sinó perquè tenim clar que ens hem d’obrir a l’exterior. Creiem també en una ciutat on la cultura i l’educació han estat, són i seran, l’eix central de les nostres preocupacions. La cultura i l’educació, lluny del que molts poden creure, són necessitats bàsiques. Una ciutat amb una vida cultural rica i diversa, és sempre una ciutat viva i amb ganes d’avançar. I una ciutat on l’educació és un element central de les polítiques públiques és una ciutat amb ganes d’anar més enllà, preocupada pel present i pel futur, però amb unes arrels ben fermes en la seva història i el seu passat. Per aquest motiu, Esquerra ha participat activament en l’augment del nombres d’espais destinats a la cultura en els últims anys.

Una ciutat per tothom és una ciutat que aposta per l’educació com a motor de

canvi social.

Aquest és el nostre gran principi rector. Esquerra ha apostat i continua apostant per l’educació com a valor a potenciar a la nostra ciutat. Ho hem demostrat incidint decisivament perquè una part importat de la inversió dels últims anys hagi anat destinada, entre d’altres, a la millora de les condicions dels CEIPs de la nostra ciutat. Però no n’hi ha prou. Volem que s’aposti clarament per l’educació, entesa de manera àmplia. L’educació reglada, però també la no reglada. La musical, l’artística, la del lleure. S’ha de millorar les condicions en què es dóna aquesta educació.

L’educació serà una de les nostres preocupacions més importants en els propers anys. Una ciutat que no destina tot el que pot a l’educació no és una ciutat completa. I Esquerra volem una ciutat del futur ben completa.”

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: