Skip to content

Nou telecentre al mercat

12 febrer 2010

A mitjans del passat mes de novembre va iniciar la seva activitat el nou Telecentre   Mercat, del qual se’n fa avui la presentació oficial. Amb aquest nou espai la Xarxa de   Telecentres de Rubí ja compta amb 13 punts que ofereixen 60 ordinadors amb accés gratuït a Internet i al programari i maquinari disponibles.

L’equipament del Telecentre Mercat està compost per 3 ordinadors, amb sistema operatiu Linux, i una impressora amb escàner, a més d’auriculars i webcams. Aquest nou telecentre és gestionat per l’Associació de Veïns del Mercat, mitjançant conveni de col·laboració amb el Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament de Rubí (Esquerra). L’Associació de Veïns del Mercat va plantejar la possibilitat de la creació d’un telecentre a la seva seu social, iniciativa que el Comissionat de seguida va valorar conscient que aquest nou punt dotaria de servei una part del territori que fins al moment no cobria la Xarxa de Telecentres de Rubí.

El Telecentre Mercat estarà obert als veïns i les veïnes del barri, i a la resta de la població, durant 8 hores setmanals: de dilluns a dijous de 18 a 20 hores. A més comptarà amb la presència d’un dinamitzador, dilluns al matí i dijous a la tarda, que oferirà assessorament i organitzarà activitats i tallers.

Des del Comissionat (Esquerra) creiem que les associacions tenen un paper molt important i apostem per la seva participació activa en la dinamització dels telecentres, ja que com a entitats representants de la ciutadania i coneixedores de la realitat dels barris poden contribuir a construir una vertadera ciutadania digital. Si les associacions entren i incorporen les TIC en la seva activitat contribuiran segur a la difusió del seu ús. El Comissionat, per la seva part mitjançant la figura del dinamitzador treballarà estretament amb les associacions.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: