Skip to content

Guia d’itineraris per l’entorn natural de Rubí

19 Abril 2010

La guia, editada per l’Ajuntament de Rubí, i en la que ha col·laborat la regidoria d’Identitat i Projecció Exterior, a més de Medi Ambient i Esports, tindrà un preu de 6 €, un regal assequible per Sant Jordi. Conté 15 fitxes, cadascuna amb un itinerari diferent que recorre diversos indrets naturals de la ciutat. Els traçats estan pensats per a fer-los a peu, tot i que hi ha alguns trams que també es poden fer en bicicleta.

Gairebé tots els itineraris són de dificultat baixa o mitjana i estan marcats en el territori a través de la senyalització internacional pròpia dels centres excursionistes, és a dir, amb 2 rectangles paral·lels (un de blanc i l’altre de color verd) que indiquen els senders locals.

Els 15 itineraris són:

– De Rubí a l’ermita de Sant Genís

– Volta a Can Ximelis

– De l’ermita de Sant Genís a Can Pi de La Serra, passant per Can Serrafossà

– El Rubí agrícola des de Can Balasc

– De Rubí a Sant Muç i tornada pel camí de Can Pòlit

– Les fonts de Can Roig

– Can Guilera

– De Rubí a Can Roig pel GR-96

– Boscos de Can Roig

– Les Martines

– Can Xercavins i vinyes de Can Ramoneda

– Ca n’Oriol – Torrent dels Alous

– Serra de Penjallops

– Estany dels Alous

– De Can Balasc a Can Serrafossà

Cadascuna de les fitxes inclou un plànol descriptiu amb els diferents punts d’interès del traçat, tant a nivell paisatgístic, com cultural, turístic, històric i social; i el perfil topogràfic de cada sender. A més, també incorporen una fitxa tècnica que indica des de la dificultat fins a la durada de l’itinerari, passant per la distància del recorregut i l’època de l’any més recomanada per a passejar pels diferents camins. Tot plegat acompanyat de fotografies il·lustratives dels indrets proposats.

A més, s’ofereixen tot un seguit de recomanacions que cal tenir en compte a l’hora de seguir un d’aquests itineraris, com ara portar roba còmode i utilitzar un calçat adequat, controlar el ritme i la durada de l’activitat, beure aigua abans, durant i després de la caminada, prendre mesures per protegir-nos del sol i ser curosos amb el medi ambient.

El regidor Martí Pujol (ERC) ha agraït la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí (CER) per a elaborar aquesta guia. 

En total s’han imprès 75.000 fitxes (5.000 de cada itinerari). La meitat es vendran, incloses en un pack i acompanyades d’un arxivador, a la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme. L’altra meitat es repartiran gratuïtament i de forma individual a la Xarxa d’Informació Turística del Vallès perquè qualsevol persona les puguin consultar in situ i entre els ciutadans que participin en activitats de caire lúdico-esportiu organitzades a la ciutat. Les fitxes també es podran consultar a través de la web municipal.

L’Ajuntament no descarta ampliar la guia en un futur. Per aquest motiu la meitat de les fitxes van acompanyades d’un arxivador on hi caben més dels 15 itineraris actuals que es poden descarregar també a l’apartat d’esports de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí .

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: