Skip to content

Sant Jordi a Rubí

26 Abril 2010

Sant Jordi s’ha convertit en els darrers anys en una gran festa ciutadana a la nostra ciutat. Sempre havia tingut molta acceptació i seguiment, i les llibreries, floristeries i entitats posaven les seves parades en diversos espais. I la biblioteca i l’Ajuntament feien algunes activitats al carrer, com el conte gegant, o la lectura de contes per infants.

Però és a partir de la creació de la regidoria de comerç, l’any 2003, que es comença a planificar i a conceptualitzar el Sant Jordi com un tot: un dia per la cultura, per gaudir al carrer, pels llibres i les roses, per donar a conèixer les entitats,…

Per això la 1a mesura que es va prendre va ser concentrar al màxim possible totes les parades i activitats que feien de pols d’atracció de gent : llibreries i activitats infantils. Primer va ser a l’estació, a la Plaça Pearson, un altre any a la rambleta de Cal Parrado (davant de l’antic Cotorra de baix), i finalment, des de fa 4 anys, a la Plaça Catalunya.

La veritat és que cada any s’han anat incrementant les parades que s’hi ubiquen. Tant les de les llibreries (aquest any van ser 5), com les dels serveis municipals (Ràdio Rubí, Botiga de Rubí, Biblioteca,…) i entitats.

I el cert que aquest any la Plaça ha quedat definitivament petita amb les parades i activitats que s’hi ha fet!

A més, tal i com algunes persones ens han fet notar, s’hauria d’intentar concentrar també una bona part de les parades de roses allà on estigués el nucli de les activitats.

Tot i això, les parades de roses tenen uns llocs estables, i sempre demanen poder estar-hi. Es reparteixen per tota la ciutat, incloent els polígons industrials, on saben que podran vendre més quantitat de roses. No oblidem que aquestes parades les posen les floristeries de Rubí (i per tant intenten fer negoci dintre de les dificultats i la competència que tenen), o bé les entitats que necessiten fer el màxim de vendes per costejar-se algunes de les activitats anuals (especialment esplais i agrupaments, així com grups d’instituts que volen treure diners pels viatges de final de curs).

Però és cert que de cara l’any vinent es provarà de concentrar també les parades de roses en un espai proper als llibres.

De fet, gairebé amb tota seguretat no serà a la Plaça Catalunya, o, com a mínim, no només allà. Probablement podrem ubicar el major nombre de parades i activitats a la Plaça del Dr. Guardiet que, si tot va bé, ja haurà finalitzat les seves obres i serà el nou espai neuràlgic del centre de la nostra ciutat.

M’han fet arribar (gràcies Anna i Carme!) altres propostes d’ubicació: la Rambla del Ferrocarril, la Plaça Pearson, o la mateixa illa de vianants. Quan s’hagi de planificar el Sant Jordi de l’any vinent les tindrem totes en compte, per veure com es pot aprofitar al màxim el potencial de totes elles.

Tot i així, la millor notícia és que la Plaça Catalunya ha quedat petita per a celebrar-hi el Sant Jordi: vol dir que l’aposta de la regidoria de comerç (ERC) va ser encertada fa uns anys, i que hem aconseguit generar una gran il·lusió a la ciutat al voltant de Sant Jordi, i, per tant, al voltant de la cultura, les tradicions i la nostra identitat.

Advertisements
4 comentaris leave one →
 1. Yolanda permalink
  26 Abril 2010 19:57

  Jo tb vaig notar que s’ha quedat petita la pç. catalunya. La rambla del ferrocarril crec que es un bon joc, pel transit de gent que agafa el tren cada dia.

 2. angel permalink
  27 Abril 2010 15:49

  el centro necesita urgentemente l’escardivol para este tipo de actos.

 3. Ruben permalink
  27 Abril 2010 18:29

  Totalment d’acord en que la Plaça Catalunya és un lloc molt petit per a aquest tipus de festa, però no crec que la rambleta sigui el millor lloc, potser estaria millor a la Pç. de l’esglèsia que esperem que realment estigui acabada tal i com dius Arès. Seria un bon moment per a fer una gran inaguració i omplir la plaça. En quant a les paradetes de flors que s’ubiquen al llarg de tota la ciutat, no crec que aquestes siguin floristeries de la ciutat, ja que la majoria donen fins i tot mala imatge a la ciutat, amb parasols trencats i un personal que dona por apropar-se…potser estaria bè que totes tinguessin una mateixa fisonomia amb la senyera de Rubí per a sapiguer que no són “il·legals”…

  • 30 Abril 2010 12:24

   Iolanda, la Rambla del ferrocarril és un espai fantpastic de la ciutat, però jo també crec que no seria l’apropiat pel dia de sant Jordi, és exessivament gran, i la festa està creixent, però no podríem omplir tota la rambla amb parades de llibres i flors…. seria gairebé impossible. I, aleshores, quedaria massa desangelat…. i potser amb l’Escardívol passaria el mateix….
   La plaça del Dr.Guradiet, en canvi, si que penso que seria ideal. De fet és l’opció número 1 que tenim en ment (si no pot ser, també n’hi ha d’altres, eh??). Però, és clar, depèn de les obres…. en principi ja estarà feta i inaugurada…. però, vaja, tot pot ser… les obres saps quan comencen (el 3 de juny, si no hi ha més retards…) però no quan acaben….

   Ruben, el que comentes de les parades de roses: en principi la gran majoria són o bé floristeries (pensa que n’hi ha que posen 4, 5 o 6 parades, eh?) o bé entitats-instituts. Per saber si són “legals” o no ens hem de fixar en l’acreditació que han de tenir en un lloc ben visible (el disseny és com el de la foto que hi ha en aquest post del bloc). Cada any canvia el color, però el disseny és el mateix. S’entrega juntament amb el permís. Ara bé, és cert que sempre s’acaba “colant” algú que no té permís. La policia fa patrulles i demana permisos, però segur que alguna parada s’escapa. Sobretot de les que estan ubicades a les entrades i sortides, polígons, etc.
   El que comentes de les senyeres…. ostres, ja m’agradaria que tothom ho posés… però no tinc molt clar que ho poguem “obligar”…. ara, no descarto mirar-ho, eh??

   Gràcies pels comentaris, i, sobretot, per viure sant Jordi a la ciutat! És el que necessitem: que la gent es quedi a Rubí!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: