Skip to content

Rubí ha decidit!

18 Octubre 2010

 

Ahir va ser un dia d’aquells cansats i emocionants a parts iguals. Vam celebrar la consulta sobre la independència a Rubí. I, malgrat tot el que podia semblar (una plaça dura, un lloc hostil, problemes i dificultats,..) tot va anar molt bé.

Més enllà dels resultats  (participació de més del 8% segons el cens ampliat, 9,9 segons els cens oficial, 87,5% de vots sí i 9,74% de vot no,…), penso que el que s’ha de valorar va més enllà.

Per primera vegada a la nostra ciutat una entitat, formada per persones a nivell individual, però recolzada per entitats i partits, ha posat a sobre de la taula el dret a decidir, fent un exercici de radicalitat democràtica sense precedents.

He tingut la sort de poder seguir de molt a prop la feina dura i incansable dels voluntaris i voluntàries que des del mes de febrer ha estat donant forma a aquesta consulta. S’hi ha deixat hores i més hores per fer que tot estigués controlat: infraestructures, voluntaris/es, informàtica, logística, comunicació, etc.

Però, el més important, és que ho han fet amb una alegria i unes ganes boges de fer un servei a la ciutat i al país.

És bonic veure com un grup de 12-15 persones, moltes de les quals no es coneixien de res, han pogut generar il·lusió a tanta i tanta gent a la nostra ciutat, han sabut crear una xarxa de voluntariat, han posat Rubí en el mapa.

Us felicito en nom propi i també en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya a Rubí. Heu fet una bona feina. I ja ho diuen: la feina ben feta no té fronteres ni té rival. Aquests era la prova que ens ha de servir per la propera, que serà la de debò, no ho dubteu.

Com vam poder corejar ahir a la nit tots plegats, quan vau, per fi, desfermar l’alegria i treure tota la tensió acumulada: Visca Catalunya lliure!

Advertisements
2 comentaris leave one →
 1. Ulls permalink
  18 Octubre 2010 13:42

  Sra. Tubau,

  És cert que molta gent ha pencat i molt per fer possible aquest èxit. Molts d’ells amb carnets o excarnets d’ERC, gent que han pencat molt durant molt anys a ERC de Rubí (i que vostè i el seu equip -gent nova sense anys de trajectòria pencaire a ERC Rubí- han arraconat per assegurar-se unes bones cadires) en canvi ells mai han ocupat cap càrrec “de menjadora”. Ells han pencat més anys i més que vostè. Són això: gent que penca pel país, sense la necessitat d’un sou. Les seves famílies i amistats ho sabem i sabem que això també li passarà factura a vostè en les properes municipals, i amb els Laportites começarà a veure la gent que arrosseguen, gent que vostè a ignorat per uns plats de llenties.

  • 18 Octubre 2010 14:51

   Benvolgut Observador polític,
   Gràcies per participar en el meu bloc.
   Tot el que opina és, això, la seva opinió. En té tot el dret, és clar.
   Ara bé, penso que no deu conèixer massa la trajectòria ni d’ERC ni de les persones que formem part d’ERC a Rubí. Sinó, segurament no seria tant agosarat per dir afirmar algunes de les coses q afirma al seu comentari.
   És cert que algunes de les persones que han treballat incansablement durant aquests mesos són persones militants d’ERC actuals, i altres que ja no ho són. I també n0hi ha que són membres d’ACR, algun de CIU i la majoria sense cap mena d’afiliació, més enllà de l’amor al país.
   No sé exactament perquè fa vostè aquesta reflexió, però probablement és per algun ressentiment que no comprenc, ja que s’escuda en l’anonimat per fer-ho. Potser si em digués qui és, igual que vostè sap qui sóc jo, entendríem moltes de les seves afirmacions. O, al menys, ens situaríem mútuament.
   ERC porta molts any treballant per aquesta ciutat. I em penso que ningú està en disposició de menysprear la feina que ha fet, no només actualment, sinó en la seva trajectòria històrica. Hem estat a l’oposició i al govern, i sempre hem actuat de la mateixa manera: amb transparència, amb coherència, amb honestedat, amb valentia i amb proximitat. No sempre hem aconseguit el que ens proposàvem, ni sempre l’hem encertat. Però mai ens hem ni parat a llepar-nos les ferides ni acomodat a cap càrrec sense lluitar per allò que crèiem més just.
   Si creu que no ha estat així, li agrairia moltíssim que me’n pogués posar exemples concrets. Així potser podríem discutir de quines han estat les accions i iniciatives que ERC ha pres i ha aconseguit per millorar la ciutat que ens estimem. I, de retruc, el nostre país.
   Pel què fa al menyspreu que manifesta pels membres actuals d’ERC, amb afirmacions certament calumnioses, em remeto al que li ha dit al principi: si ens conegués estic convençuda que no diria aquestes coses. I, si ens coneix, aleshores potser amb el seu nom entendríem més coses.
   Els que estem treballant actualment a ERC som gent nova i gent antiga, persones amb carnet recent i altres amb carnet històric. I inclús persones que ni tant sols tenen carnet. Ara bé, a tots ens uneix el mateix objectiu, que, òbviament, no són ni les llenties ni les cadires: intentar millorar la ciutat, i treballar per l’alliberament nacional.
   Per cert, amb moltes de les persones que han estat treballant per la consulta hi tinc una relació cordial, de simpatia i, inclús, amb alguns, d’amistat. I els admiro per la feina que han fet, i ho saben. Els d’ERC i els que no ho són. I des d’ERC, tant a nivell de partit com a títol individual dels seus membres, els hem ofert tot el nostre suport.
   Gràcies per participar en el bloc.
   Com sempre, a la seva disposició per aclarir-li tot el que estigui a les meves mans.

   Arés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: