Skip to content

Bus al centre SÍ, per l’illa NO!

3 Novembre 2010

L’illa de vianants és una realitat innegable a la nostra ciutat. El que semblava una quimera quan ho vam plantejar al nostre programa electoral del 2007 ha esdevingut una realitat en poc més de 3 anys.

Va constar d’assolir la fita, perquè l’oposició dins i fora del govern no va ser fàcil de sortejar. Però, finalment, es va posar en funcionament, i vam tenir el convenciment, des del primer moment, que no hi hauria marxa enrere.

Els milers de ciutadans que habitualment utilitzen l’illa per passejar, per desplaçar-se amb tranquil·litat i seguretat, per gaudir del temps lliure, per deixar córrer i jugar als seus fills, per anar en bicicleta amb la família, són els que han donat la raó a aquells que la defensàvem aferrament des de l’inici. Tant que vam condicionar un pacte de govern a la consecució d’aquesta millora ciutadana.

3 anys després l’illa és una realitat, i ningú s’aventura ja a demanar la seva marxa enrere. S’han anat introduint canvis en el sistema de gestió de l’illa (pilones, càmeres,…), i també s’ha fet una adequació de l’entorn per tal d’amabilitzar-la i fer-la estèticament més agradable i funcional.

Però, i sempre hi ha un però, queden alguns aspectes per resoldre. El més important és el pas de l’autobús.

Tots el que habitualment fem ús de l’illa sabem que hi a un moment cada 10 o 15 minuts en que la tranquil·litat i la pau de l’illa queden trencades per un “pi-pi-pi” que ve de lluny i que es va acostant sense aturador. És l’autobús. Quan més a gust estàs parlant amb els amics que t’has trobat pel carrer passejant has de retirar-te cap al costat si no et vols veure envestit pel bus mida XXL que passa per la nostra illa de vianants. Amb el perill que això comporta també pels nens i les nenes que juguen, per la gent gran que camina a pas lent i per tothom que està fent ús de l’espai lliure de cotxes en aquell moment.

Què volem des d’Esquerra? És molt senzill: que el bus arribi al centre de la ciutat, però no passi per l’illa de vianants.

I com que no som de fer propostes vagues ni sense justificació, fem aquesta proposta que potser algú titllarà d’arriscada, però que nosaltres pensem que és valenta i assenyada.

Algú va dir que l’illa duraria 2 dies. Es va equivocar. Algú dirà que és impossible que el bus deixi de passar per l’illa. S’equivoca. És un procés imparable, perquè la ciutadania ho demana cada vegada més fermament. Per això obrim el debat i posem sobre la taula alternatives al pas del bus pel centre de la ciutat.

No pretenem imposar cap de les opcions, només volem demostrar que, igual que amb els estudis que hem fet hem trobat fins a 4 opcions factibles i reals pel pas del bus pel centre de la ciutat sense que passi per l’illa, estem convençuts que amb ganes i il·lusió es poden trobar molts més alternatives, fins a trobar aquella que sigui la millor.

Aquella alternativa que permeti: 1. que totes les persones que vulguin puguin desplaçar-se des dels barris al centre o a l’inrevés amb comoditat i rapidesa. 2. que les persones que prenguin aquesta opció tinguin parades molt cèntriques i properes no només a l’eix comercial del centre, sinó també a altres pols d’atracció (mercat, bilblioteca, Escardívol,…). 3. que als comerciants els repercuteixi positivament la proposta perquè s’ajusti a les seves necessitats que són òbvies: que la seva clientela pugui anar i venir en autobús.

És el moment d’obrir el debat. Nosaltres el posem sobre la taula. I treballarem per aconseguir aquesta fita que pensem que és imprescindible per la ciutat.

I, igual que al 2007 vam aconseguir un acord per fer-ho possible, estem convençuts que aquesta vegada també ho aconseguirem.

Advertisements
4 comentaris leave one →
 1. Antonio Agea permalink
  4 Novembre 2010 9:22

  No solo pasa el autobus Ares,la noche de la castañada paseaba con mi mujer y mi hija y continuamente nos teniamos que apartar a la acera, por culpa de un sin fin de coches que pasaron, yo quiero una illa de vianants sin ningun tipo de trafico, que para mi eso es una illa de vianants y no lo que tenemos ahora en Rubí, ya se que hay garajes, policias motorizados y autobuses, asi que lo veo dificil a no ser que los policias que pasen por ella lo hagan andando o en bicicleta, el autobus cambie el itinerario de su ruta y los vecinos de la zona dejen de tener sus garajes en la illa,tal como esta ahora es imposible dejar corretear a mi hija a sus anchas y nosotros estar tranquilos de que no va a pasar nada.

  • 9 Novembre 2010 20:46

   el problema no son los vecinos con sus coches ,el problema es que se han gastado un dinero en unas pilonas que siempre estan estropeadas, y los conductores, a la que las ven bajadas,pasan.
   la que esta donde la gasolinera lleva varias semanas sin funcionar y los coches no paran de pasar,solo hay que `ponerse un rato a observar, lo que no entiendo es que no se ponga ningun policia a vigilar o que se acelere la reparacion.

 2. angel permalink
  4 Novembre 2010 18:50

  A ver si lo conseguis, lo que está claro es que hay otras alternativas a que pase el bus por el centre de vianants.

 3. Miquel Cuquerella permalink
  13 gener 2011 14:10

  Lo de les pilones té delicte, estan baixes i no hi ha cap policia tal com indiquen per aqui, però ara hi ha la càmara….és legal? les deixen baixades per què la gent hi piqui i puguin recaptar, segons diari avui 24/11/10 en 19 dies 2717 denúncies *90 € o *45 amb el descompte , feu números i ahir encara estaven baixades com cada dia a totes hora la de la benzinera i el carrer Llobateras.

  Amb lo fàcil que seria, si les pilones estan pujades no es pot passar si estan baixades si, però això és Rubí….ja ho sabem.

  Gràcies per complicar la vida a tothom…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: