Skip to content

Nit del comerç 2010: premis a l’esforç i la valentia

9 Novembre 2010

Adjunto aquí sota la meva intervenció de la Nit del Comerç 2010, que es va celebrar el passat divendres dia 5 de novembre a l’auditori de la Bilbioteca.

“Bona nit

Primer de tot deixeu-me felicitar a tots els premiats, tant als comerciants com als treballadors i treballadores que han rebut el premi.

I també a les associacions de comerciants i a la federació.

Tots vosaltres sou l’ànima del comerç, i així ho hem volgut simbolitzar aquest vespre.

Sabem que esteu passant per un moment complicat, delicat. I per això avui té més sentit que mai haver celebrat aquesta vetllada, que, encara que més senzilla i austera que altres anys, ha volgut mantenir l’essència amb la que va estar concebuda en un principi: fer un reconeixement explícit a aquells comerços i comerciants que han destacat durant l’any.

Avui, però, haguéssim hagut de donar un premi a tots i cadascun dels comerços de la ciutat. Perquè, tots aquells que cada dia obriu la persiana del vostre negoci i us esforceu per aguantar els embats de la crisi, us mereixeu un premi.

I encara més quan sé que ho feu amb valentia i decisió. Sabent que el vostre esforç diari es veu recompensat amb clients que us continuen fent confiança.

Sabem, sabeu, que el Comerç fa Ciutat. El comerç és qui dona vida a les nostres ciutats, , qui dona llum i seguretat als nostres carrers.

També qui contribueix a l’economia productiva i a generar llocs de treball. Llocs de treball estables i de qualitat, en contraposició als que s’ofereixen a altres formats comercials.

Per tot això ens teniu i ens tindreu al vostre costat. Perquè sou una peça clau i imprescindible a Rubí. Sense comerç, sense els comerciants, la nostra ciutat seria una ciutat adormida.

Hem fet molta feina conjunta, comerciants, associacions, federació, Ajuntament.

 • Hem ajudat a crear associacions noves en zones de la ciutat on no n’hi havia: la de Monturiol-Progrés, la de Sant Jordi Parc-Can Fatjó, també la nova associació de Bars i Restaurants.
 • S’han donat ajudes i subvencions per millorar la imatge i la competitivitat dels vostres establiments.
 • Hem dinamitzat els eixos comercials, fent que el POUM els reconegués com a espais prioritaris de comerç.
 • S’ha promocionat la llengua en bars i restaurants, ajudant a millorar l’oferta d’aquests establiments.
 • S’ha implementat una mesura de conciliació familiar i laboral molt interessant com és el Xec Servei, que permet als treballadors i treballadores del comerç compaginar les seves responsabilitats personals i domèstiques puntuals amb la feina.
 • S’han realitzat campanyes de promoció i fidelització comercial a tota la ciutat, la campanya M’agrada Rubí.
 • També una iniciativa pionera al país i a l’estat, la de recerca de nous operadors comercials.
 • I hem aconseguit el que semblava impossible: que el centre de la ciutat fos dels i pels vianants. i, per tant, es convertís en un gran centre comercial a cel obert. Una iniciativa que, a més, repercuteix positivament als barris i a tota la ciutat.

Aquestes són algunes de les accions que hem fet durant aquests darrers anys.  Però n’hi ha moltes més.

Són 7 anys de treball conjunt: comerciants, associacions, ajuntament, i altres administracions i entitats. De la mà i amb un mateix objectiu: Promocionar i defensar aquest comerç de proximitat en el que creiem, i pel qual lluitem.

I són 7 anys en el que tots plegats hem vist com el comerç de tota la ciutat ha anat canviant, com les accions que s’han dut a terme conjuntament han ajudat decisivament a donar un tomb a la vida comercial de Rubí, del centre i dels barris.

Queda feina per fer, ho sabem. Però també val la pena, i és necessari, mirar de tant en tant enrere, veure d’on venim i sentir-nos, tots plegats, orgullosos i orgulloses del camí que hem fet. Sobretot, i no em cansaré de repetir-ho, perquè ha estat un camí dissenyat i recorregut conjuntament.

I acabo donant-vos les gràcies. A les autoritats que ens acompanyen avui, de dins i de fora de l’Ajuntament, pel vostre suport i entrega.

I a vosaltres, comerciants, gràcies per la vostra assistència avui. I per la vostra resistència i valentia cada dia.

Moltes gràcies.”

Advertisements
2 comentaris leave one →
 1. ruben permalink
  17 Novembre 2010 16:24

  Hola Arès, que sabem del centre comercial Rubí+D? Fa molt temps que els ciutadans no escoltem res sobre aquest tema…està parat, per a quant tindrem uns cinemes i botigues de roba, llar, oci…etc de qualitat a Rubí?i no haguem de marxar a Sant Cugat, Terrassa, BCN…tenim encara un centre pobre, encara que penso que a millorat una mica en aquests últims anys i esperem que continui. Gràcies.

  • 22 Novembre 2010 19:32

   Hola Rubén,
   Doncs ara mateix està parat. De fet hi havia acordat els usos que haguria de tenir l’espai (cinema, comerç, aparcament, estació de bus, restauració, hotel, i crec q no em deixo res…). Es va fer la modificació del PGO (antic) per adaptar els usos de l’espai a la voluntat que es tenia (abans els usos només permetien fer-hi un equipament esportiu, perquè atigament era un camp de futbol). Però, aleshores, va “venir” la crisi. I, és clar, ara a veure qui inverteix en aquest espai.
   La veritat és que és un gran pena per la ciutat que això no es reactivi. No és per falta de ganes, sinó per falta d’empreses interessades. A les alçades que estem crec que ja serà un dels temes pendents per la propera legislatura.
   Tot i això, com tu, espero veure-ho ben aviat. Serà un element dinamitzador per la ciutat i pel comerç, sempre que es faci amb cirteris correctes, és clar.
   Em sap greu no poder-te donar més bones notícies….
   Tot i així, estic d’acord amb tu que en els darrers anys el comerç local ha anat millorant. Una petita part la té la creació de la regidoria de comerç, però la gran part de “responsabilitat” la té el propi comerciant, que ha apostat per modernitzar-se i tirar endavant amb les millors garanties possibles. Esperem que continuin així molt de temps!
   Gràcies per escriure!

   Arés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: