Skip to content

Els meus valents, les meves valentes: formiguetes del dia a dia

23 Novembre 2010

Esquerra ha encarat aquesta campanya fent una crida als valents i valentes del país. Aquelles persones que cada dia es deixen una part del seu temps a treballar pels altres i pel futur de la nació.

Per mi són aquells idealistes quotidians, les formiguetes que fan avançar el país, no només a nivell econòmic, sinó també en el camp social, associatiu, sanitari, educatiu,….

Penso, per exemple, en tots aquells joves que fan de monitors i monitores de caus, esplais,… dediquen hores i hores a treballar perquè el temps de lleure dels infants del país sigui de qualitat, ple de valors, de respecte a la natura, de companyerisme i de solidaritat.

Els monitors esportius, que dediquen el seu esforç a treballar per l’esport de base. Aquell esport on guanyar no és més important que jugar i participar. On, a base d’explicar tècniques del futbol o del waterpolo, s’assumeixen valors com el treball en equip, la superació o l’esforç individual i col·lectiu.

Penso també en les persones que han treballat durant mesos per poder fer les consultes sobre la independència de Catalunya a diferents pobles i ciutats. Han dedicat temps i esforç a organitzar la consulta, però, el que és més important, a explicar que la grandesa de poder realitzar aquestes consultes és en sí mateixa la pròpia possibilitat de fer-les: la democràcia en estat pur. Consultar a la ciutadania sobre quin futur volen pel seu país. El resultat és important, és, clar, però el procés de fer la consulta, en sí mateix, ja és un èxit ciutadà i de país. Aquests milers i milers de persones arreu del país, i també a Rubí, han entès i estès aquesta idea. Per això els admiro i els considero, també, valents.

Tots aquells que treballen perquè als nostres infants no els faltin recursos culturals i en català per anar a veure els diumenges: titelles, teatre, cinema,… Què seria del nostre país sense aquests milers de persones??

No podria deixar-me els voluntaris per la llengua, aquelles persones que estan disposades a dedicar 1 hora setmanal a ajudar a una persona a millorar el seu català, i, de retruc, a transmetre valors de país i identitat catalana. Són granets de sorra amb un valor incalculable cadascun d’ells.

I les persones que dediquen hores a fer de voluntaris i voluntàries als hospitals, a ajudar en moments difícils a persones que estan patint, a fer aparèixer un somriure a la cara d’infants que han d’estar ingressats, a donar suport als familiars en moments de tensa espera.

També tinc al cap totes aquelles persones que es deixen les hores per fer castells, per fer ballar gegants, per tocar el timbal i la gralla, per ballar sardanes a les places dels pobles i ciutats, a fer balls de bastons, a jugar a bitlles catalanes,… Hi ha tantes manifestacions culturals que serien només pura anècdota si no fos perquè les persones que hi ha al darrera se les creuen, les estimen, les cuiden i mimen cada dia, i s’hi deixen els millors anys de la seva vida perquè continuïn ben vives.

Aquests són alguns dels meus herois quotidians, de les formiguetes que fan avançar el meu país més del que ells mateixos s’imaginen.

A tots aquests, i a molts d’altres que em deixo, es dirigeix la campanya d’ERC. Valents i valentes del país, feu-nos confiança. Hem d’avançar junts cap al futur, però sense deixar ni perdre de vista aquetes petites heroïcitats diàries que feu en el vostre entorn.

Perquè així és com ERC entén el país: ple de gent que l’estima i que fa que la marca que hi deixa la seva gent cada dia sigui el pilar més important de la seva identitat.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. carme permalink
    23 Novembre 2010 14:15

    molt bé Arés el país està ple de gent valenta, si senyora!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: