Skip to content

Comunicat de premsa en relació a la sentència del Tribunal Suprem!

23 Desembre 2010

Us copio el comunicat de premsa que hem fet des d’Esquerra Rubí per condemnar la sentència del Tribunal Suprem en relació al model d’immersió lingüística que té Catalunya.

RECORDEU: AVUI 23 DE DESEMBRE, A LES 20 HORES, DAVANT DE L’AJUNTAMENT DE RUBÍ PER EXPRESSAR EL NOSTRE REBUIG!!

Rebuig de la sentència d’Esquerra Republicana de Rubí a la sentència del Tribunal Suprem en relació al model d’immersió lingüística catalana.

Des d’Esquerra Republicana de Rubí rebutgem unànimament i contundentment la sentència del Tribunal Suprem que determina que el model d’immersió lingüística a Catalunya no és vàlid i que obliga a que el castellà sigui la llengua vehicular del país.

És per això, que el Grup Municipal del nostre partit ha presentat avui dijous una moció per la via d’urgència i que es votarà en el Ple Municipal d’avui mateix per tal de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem.

Considerem que aquesta sentència és un atac i un intent de genocidi en tota regla a la cultura catalana. Condemnem que es consideri que la política lingüística de Catalunya “no pot anar més enllà fins al punt de negar la realitat de la convivència armònica d’ambdues llengües cooficials a Catalunya intentant ignorar el deure constitucional de tots els espanyols de conèixer el castellà i el conseqüent dret a usar-lo”. Manifestem doncs, que si algú ha intentat imposar una llengua en aquesta terra ha estat l’estat espanyol, començant pel Decret de Nova Planta en mandat de Felip Vè. És inacceptable també que es qüestioni la prevalència del català front el castellà, quan la llengua pròpia del nostre país és justament el català.

Trobem inacceptable que un Tribunal Suprem de Justícia es posicioni sobre un model educatiu que tants bons resultats ha donat al llarg del seu desplegament.

Amb aquesta sentència, es deixa palès un altre cop que és l’estat espanyol el que no vol conviure amb Catalunya, és un altre episodi que des de la centralitat de l’estat no s’accepta cap mena de pluralisme ni cultura diferent. És per això que reiterem un cop més que l’única manera d’avançar en el nostre autogovern i autonomia front Espanya és la via de la independència.

Rebutgem doncs aquesta sentència que posa en perill el nostre model de societat i la nostra cohesió social. Així doncs, reclamem una unitat de totes les forces polítiques catalanes i de tota la societat civil per tornar a rebutjar contundentment un altre acte menyspreable per part de l’estat espanyol.

Convidem finalment a tota la ciutadania de Rubí a sumar-se a la crida que es fa des de diferents entitats i partits per concentrar-se davant dels Ajuntaments avui dijous 23 de desembre a les 20 hores per mostrar el rebuig ciutadà a la sentència.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: