Skip to content

El català a l’escola: no és una qüestió menor

23 Desembre 2010

Aquesta tarda, al ple municipal, des del Grup Municipal d’ERC presentem la següent moció:

MOCIÓ D’URGÈNCIA CONTRA LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM EN MATÈRIA DE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A L’ESCOLA.

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Rubí

EXPOSA:

 1. Que el Tribunal Suprem, basant-se en la sentència del Tribunal Constitucional, exposa que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya infringeix els articles 3, 14 i 27 de la Constitució Espanyola.

2. Que la sentència del Tribunal Suprem exposa que “si la llengua castellana és exclosa com a llengua vehicular estaríem davant un model d’immersió monolingue”.

3. Que la sentència del Tribunal Suprem considera que la política lingüística de Catalunya “no pot anar més enllà fins al punt de negar la realitat de la convivència armònica d’ambdues llengües cooficials a Catalunya intentant ignorar el deure constitucional de tots els espanyols de conèixer el castellà i el conseqüent dret a usar-lo”.

4. Que posar en perill el model d’immersió lingüística és posar en perill el model de societat i de cohesió social de Catalunya.

Per aquests motius, el ple de l’Ajuntament de Rubí acorda:

1. Rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, que considerem un acte més en contra de Catalunya i el seu Estatut d’Autonomia.

2. Declarar que l’actual model d’immersió lingüística ha portat resultats positius en l’educació del nostre país, donant lloc a un sistema educatiu que en cap cas ignora el coneixement del castellà.

3. Declarar que una llengua és un bé cultural immens que cal preservar.

4. Reclamar unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana enfront l’enèssim atac a la llengua, cultura i societat catalana.

5. Convidar a la ciutadania de Rubí a sumar-se a la crida que des de diferents entitats i partits es fa per concentrar-se davant dels Ajuntaments el dijous 23 de desembre a les 20h del vespre per mostrar el rebuig ciutadà a la sentència.

6. Traslladar aquests acords al Parlament de Catalunya i als seus grups parlamentaris i a la sala del Contenciós-Administratiu secció quarta del Tribunal Suprem.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. carme permalink
    24 Desembre 2010 6:51

    realment és greu molt greu i s’ hi no hi posem remei, una fractura de la societat, primer les escoles, després la societat crearem, i fins ara no ha passat, guetos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: