Skip to content

L’educació (ara en diuen ensenyament): una prioritat pel govern “dels millors”?

9 febrer 2011

Degut a les darreres informacions que han sorgit des del departament d’ensenyament, Esquerra vol mostrar la seva posició públicament, tenint en compte que algunes d’aquestes afecten directament a compromisos presos amb  la comunitat educativa de Rubí

També mostrar la preocupació vers algunes decisions que afecten els municipis i a les famílies que hi viuen.

 

Institut  – Escola del 25 de setembre.

La paralització del projecte Institut- Escola del 25 de Setembre és una mala notícia per Rubí i pel model que representa apostar pels centres integrats dels 3 als 16 anys. Aquesta decisió repercuteix negativament en els següents aspectes.

–          Es des-programa anys de feina, de preparació i d’il·lusions

–          A pocs dies de la pre-matriculació es canvien les regles de joc en el darrer moment. Tenint en compte que ja es disposava del codi de centre únic. Tot i la garantia que ara romandran en el mateix centre que estan ara.

–          Es posa en perill un model que és una aposta arreu d’Europa i que defineix la política educativa del departament

–         Permet donar una formació integral i continuada

–         Equipara la oferta de l’escola concertada i la pública

–         Assegura la immersió lingüística en etapes que ara porta molta dificultat

–         Evita nous desplaçament en la etapa de secundària

On està ara l’aposta que va fer CIU Rubí, conjuntament amb tots els partits del consistori, reclamant aquest institut escola? Si realment hi ha una prioritat per l’escola, com és que no hi ha recursos davant la prioritat que representa l’educació pel país?

Criteris de barems en la matriculació

Un altre dels aspectes que han sorgit aquests dies ha estat el barem  en els criteris alhora de fer la inscripció. 

El canvi més significatiu ha estat la incorporació de l’obtenció de 5 punts en aquells casos que un familiar de primer grau hagi  estat vinculat en un centre amb anterioritat. Davant d’aquesta situació volem fer reflexionar al departament i les conseqüències que això pot portar a mitjà i llarg termini. 

Avui, les nostres ciutats són models de convivència, i una de les raons està en el model educatiu, on el país ha pogut absorbir la incorporació de nou alumnat, amb un sistema que evita crear guetos i fa conviure tots els nens i nenes d’orígens diferents. 

Alguns dels aspectes negatius d’aquesta decisió.

–         S’ha pres sense la interlocució amb el sector. Fins ara sempre s’havia fet per consens. Existeixen dubte legals sobre la decisió.

–         No hi ha cap fiabilitat alhora d’acreditar que un familiar de primer grau ha estat ex-alumne. Com es comprova això?

–         Suprimeix de cop tot l’esforç de la lluita contra els empadronaments fraudulents per tal d’aconseguir punts

–         Posa en perill el consens que fins ara hi ha entre l’escola pública i la concertada.

–         Impedeix l’escolarització reequilibrada que evita guetos educatius i socials. Aquesta mesura permet agrupar-se entre iguals i aïllar-se de la resta  . Va més enllà d’una qüestió entre l’escola pública, concertada i privada, és una qüestió  de convivència entre persones de cara al futur.

Altres decisions. Que afecten a les famílies escolaritzades en el nostre municipi.

Per la setmana blanca: Sembla una broma que la subvenció sigui d’entre 2 i 3 euros per alumne. Aquesta és la prioritat de l’educació.

Plans educatius d’entorn:  Tenim la preocupació de saber si aquesta aposta que va fer Esquerra en el seu moment seguirà endavant.

Garantia del sosteniment de les escoles bressol municipa: No existeix el compromís, a hores d’ara, de mantenir l’acord que garanteixi la sostenibilitat econòmica de les Escoles Bressol municipals.

 Construcció dels centres pendents i els mòduls necessaris: Esquerra ja va manifestar en el darrer consell escolar municipal aquesta  preocupació davant del representant del departament.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: